Žáci naší školy se účastnili fotbalových turnajů a to jak ti starší, tak i mladší ročníky. Ti starší, tedy žáci 8+9. tříd vyrazili do Českého Krumlova v sestavě, která  z počátku nedávala mnoho šancí na medailové umístění. Do brány se musel postavit Ivan Absolon, který je aktuálně v šestém ročníku a spolu s Denym Hrdličkou pomáhali starším klukům, ve složení Sam Prášek, Jan Růžička, Tomáš Tran, Jakub Tyle, Tomáš Koza, Milan Kováč, Adam Magát probojovat se až do semifinále. Kluci se v tomto složení rvali jako lvi, ale i přesto, že většinu času trávili na soupeřově polovině, štěstěna stála zády a góly nám tam padat nechtěly. Kluci si však za svou bojovnost odvezli pohár a medaile za krásné třetí místo v okrese!! Gratulujeme!!

Obdobná pouť za medailemi čekala i žáky z prvního stupně, zde se šli popasovat s 12 týmy. Žáci: Preněk, Demeter, Karoly, Valenta, Král, Veverica J., Roubal, Brůhová , Smutek vyjeli do Dolního Dvořiště dne 10.5.2024. Nekompromisní obránce Vlastík Smutek spolu s ostatními vběhli na týmy v základní skupině jako lvi a jednoznačně všechny převálcovali s několikagólovou převahou. Bohužel rozvleklé čekání na semifinálové zápasy, únava a částečně i psychika vykonali své a žáci skončili na 4,“bramborovém“ místě.

I přesto si jak starší, tak mladší zaslouží obrovskou pochvalu, za vytrvalost a houževnatost.

Žádný z letošních soutěží a závodů by se nemohl konat bez finanční pomoci nadace ČEZ JHC PR23/61920 EPP – projekt s názvem „PODPORA TALENTŮ NA LIPENSKU“, která nám poskytla grant na dopravu a jsme za to všichni velmi vděční.

Všem zúčastněným moc gratulujeme a děkujeme za krásnou reprezentaci naší školy!!!