V pondělí 27. 5. jsme se ve složení Nela Mrázková, Natálka Herrmanová, Lucka a Terezka Šimová a Kristýna Štěpánková zúčastnily Oblastního kola soutěže Mladý zdravotník pořádané ČČK v Lipně nad Vltavou.

Na začátku akce nás čekala ukázka hasičského zásahu u autonehody. Situace byla velice kvalitně namaskovaná a zahraná a zanechala v nás hluboký dojem. Poté jsme vyjely lanovkou nahoru na Kramolín a pomalu scházely lesními cestami zpět na start. Na cestě nás čekala různá zastavení, kde jsme musely poskytovat první pomoc namaskovaným figurantům. Na jednom ze stanovišť jsme spolupracovaly s Horskou záchrannou službou, které jsme zraněného nakládaly na skútr. Na stanovišti Policie ČR jsme si vyzkoušely střelbu ze zbraně a nasadily si brýle simulující vidění opilého člověka (1,5 promile) anebo brýle simulující vidění člověka před mikrospánkem.

Ze sedmi soutěžních družstev jsme s nejvyšším počtem bodů suverénně vybojovaly první místo. Postoupily jsme tak do republikového kola soutěže, na které se moc těšíme.

Velké poděkování patří panu starostovi, panu Šimovi a SDH Pernek za umožnění dopravy na tuto soutěž.

Natálie Herrmanová